0775-888 088 Börja planera
Afrika Botswana Kenya Marocko Namibia Rwanda Sydafrika Tanzania Zimbabwe
Asien Indien Indonesien Japan Kambodja Kina Laos Malaysia Singapore Sri Lanka Sydkorea Thailand Vietnam
Centralamerika Costa Rica
Europa Island
Indiska Oceanen Maldiverna Mauritius Seychellerna
Mellanöstern Abu Dhabi Dubai Oman
Mexiko
Nordamerika Kanada USA
Oceanien Australien Cooköarna Fiji Nya Zeeland Tahiti
Övrigt
Polarområdena Antarktis Arktis
Söderhavet
Sydamerika Argentina Brasilien Chile Ecuador Peru
Exklusiva resor Familjesemester Gruppresor Husbil Köra själv Kryssningar Kultur & historia Natur och nationalparker Romantik & bröllop Rundresor på egen hand Safari Sol & bad Storstad Tågresor
1000
274490
Klassiska Kina

Klassiska Kina

16 dagar från 66.890 kr per person
staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Route: Beijing (Peking) - Pingyao - Xi'an - Yangshuo - Longsheng - Shanghai

Dag 1: Avfärd från Sverige till Beijing (Peking)

Du flyger från Sverige till Kina. 

Dag 2-5: Beijing (Peking)

Din guide kommer följa med dig från Beijings flygplats till ditt hotell i privat transport.

Den energiska megastaden Beijing är en rik väv av gammalt och nytt, där kejserliga palats, museer och livliga antika gränder samsas med banbrytande arkitektur, nya köpcentrum och moderna byggnader. Den rika historien av en antik kultur är uppenbar på de många historiska platserna, inklusive tidigare kejserliga palats i den Förbjudna staden, det enorma stenbelagda Himmelska fridens torg omgivet av byggnader i sovjet-stil, de kungliga trädgårdarna i Sommarpalatset och Himmelens tempel byggt i konfuciansk design. Museer som Huvudstadsmuseet och Nationalmuseum visar upp stadens seder, folklore och traditioner och tar dig tillbaka tusentals år i tiden. Det fantastiska Nationella Centret för scenkonst och andra konstgallerier presenterar operor och samtida och internationella konstverk som speglar stadens livliga konstscen. De smala hutongerna som är över 800 år gamla och hem för många lokalinvånare, slingrar sig genom stadens hjärta och ger dig en inblick i gatulivet samt en chans att smaka på fantastisk gatumat. Matälskare kan njuta av lokal och internationell mat från ett häpnadsväckande utbud av matställen, från gatumat-stånd till exklusiva restauranger och barer, och inte att glömma stadens livliga nattliv. Du kan shoppa tills du stupar i pittoreska butiker i hutongerna, eller i de många trendiga köpcentrumen och på shoppinggatorna.

Aktiviteter:

Rundtur till Himmelens tempel och Förbjudna staden
Börja tidigt på denna fascinerande rundtur till Himmelens tempel och Förbjudna staden, båda listade som Unesco:s världsarv. Gå genom portarna till Himmelens tempel och se Beijings invånare som är engagerade i sina dagliga träningsrutiner. Förundras över templets enkla men eleganta struktur innan du går in. Detta tempel, rikt på esoteriska symboler, var en favorit bland härskarna under Ming- och Qing-dynastierna, som ansåg sig vara himlens budbärare och använde templet för att kommunicera med Gud. Därefter promenerar du vidare till Förbjudna staden. Detta palatskomplex som restaurerades 2008 och som har återfått sina livfulla färger som skapar en fascinerande kontrast mot den blå himlen. Utforska det vidsträckta komplexet i tre delar, med början i de officiella utrymmena. Lyssna på din guide som berättar anekdoter om storslagna ceremonier och viktiga regeringsmöten som dessa väggar har bevittnat. Vandra vidare till de kejserliga logerna omgivna av utsökta vackra trädgårdar. Njut av den storslagna synen innan du går över till de offentliga områdena där templen och biblioteken finns. Bekanta dig med legenderna som är förknippade med byggandet av detta magnifika komplex innan du klättrar upp på en konstgjord kulle. Njut av fantastiska vyer över området och alla dess 9 999 byggnader innan du tar dig till utgången. (Heldag; Tid: 08:00; Privat aktivitet och transfer; Fitnessnivå: Lätt. Vänligen ta med ditt pass på dagen för att komma igenom säkerhetskontrollen. Denna tur måste bokas minst två veckor i förväg och när bokningen är gjord kan datumet inte ändras eller modifieras.)

Dag 5-6: Pingyao

Din guide kommer att möta dig på ditt hotell och följa med dig till Beijing tågstation i en privat bil. Gå ombord på ditt tåg från Beijing till Pingyao (Restid: 4 timmar). Din guide kommer att möta dig vid Pingyao tågstation och följa med dig till ditt hotell i en privat bil.

Staden Pingyao i centrala Shanxi ligger vid östra stranden av Fen-floden, en 90-minuters bilresa sydväst om Taoyuan-flygplatsen. En regional finansiell knutpunkt på 1500-talet som är berömd för sin Ming- och Qing-stadsplanering och arkitektur. Den gamla staden Pingyao är listad på Unesco:s världsarvslista och har över hundra gator med cirka 4 000 butiker och hus från 1600- till 1800-talet, alla dekorerade med röda lyktor som har stått kvar efter tidens prövningar. Upptäck gamla torn och tempel som Konfuciustemplet och Shuangliu-templet. Med en miljö som nästan liknar en film från det gamla Kina bjuder den medeltida staden in dig att utforska sina kulturbyggnader och lokala livsstilar till fots eller med golfbil; taxibilar och bilar är förbjudna på de flesta områden.

Aktiviteter:

Sevärdheter i Pingyao
Upptäck Pingyaos historiska sevärdheter, en plats på Unesco:s världsarvslista, med dess antika stadsplanering och arkitektur. Promenera genom de slingrande gränderna i Pingyaos gamla stad med din lokala guide medan du lär dig hur staden växte som en marknadsstad under Ming-dynastin. Gå längs de antika stadsmurarna som når upp till tio meter på vissa ställen och täcker en sträcka på sex kilometer totalt. Upplev underverket Qing-erans ingenjörskonst och planering. Arkitekternas mål var att skydda den kommersiella staden från plundrande angripare. Beundra de majestätiska tornen, totalt 72 stycken, var och en innehållande en Sunzi War-artefakt. (Halvdag; Privat aktivitet)

Dag 6-8: Xi'an

Din guide kommer att möta dig på ditt hotell och följa med dig till Pingyao tågstation med privat bil. Stig på ditt tåg från Pingyao till Xi'an (Restid: 2,5-3,5 timmar). Din guide kommer att möta dig vid Xi'ans tågstation och följa med dig till ditt hotell med privat bil.

Xi’an representeras världen över av sin tidlösa armé av terrakottakrigare, där varje soldat är unik jämfört med sina kamrater bredvid, framför eller bakom honom. Denna noggranna hantverksskicklighet väcker ofta frågan om det inte var en verklig armé av krigare som förvandlats till sten av en urgammal förbannelse från gudarna. Huruvida kejsar Qin Shi Huang, Kinas första monark, förväntade sig att regera i sitt efterliv är fortfarande en omdiskuterad fråga. Faktum kvarstår dock att denna underjordiska armé med sina stridshästar har vakat över hans mausoleum i mer än två tusen år. Platsen som finns med på Unescos världsarvslista och som är belägen längs med den antika Sidenvägen, har varit huvudstad för många kungliga dynastier genom århundraden. Den har många andra sevärdheter som är värda ett besök, såsom Hanyangling-museet, den antika stadsmuren och gravarna för Tangdynastins kejsar Gaozong och Kinas enda kvinnliga monark, kejsarinnan Wu Zetian, vid Qianling-mausoleet. Ett besök till Stora Vildgåspagoden och att se en traditionell dansföreställning från Tang-eran vid palatset bör också vara på din att-göra-lista.

Aktiviteter:

Upptäck Xi'ans dolda skatter
Upptäck Xi’an, en av Kinas äldsta städer, som är känd för alla sina skatter från den antika världen. Efter en halvtimmes bilresa till Xianyang får du möjlighet att utforska museet för terrakottaarmén - ett av de största arkeologiska fynden i modern tid. Vandra genom de olika nivåerna av utgrävningar och se tusentals terrakotta statyer av krigare och hästar i verklig storlek, med otroliga detaljer som verkar skydda graven för Qin Shi Huangdi. Lär dig mer om legenderna och berättelserna kring regionen och den kinesiska civilisationens födelse. Besök museet för att se fantastiska artefakter, inklusive två bronsvagnar, innan du återvänder till Xi’an. Hoppa på en cykel eller kärra och ta dig fram genom den livliga staden. Stanna till vid några av Xi’ans höjdpunkter, inklusive Klock- och Trumtornet som ligger inbäddade bland de mäktiga murarna som ursprungligen byggdes av Mingdynastin. Besök de muslimska kvarteren i gamla stan och lär dig mer om det historiska inflytandet från Sidenvägen, vilket har gjort Xi’an till ett levande kulturcentrum. Se den stora moskén och andra byggnader som blandar muslimsk arkitektur och kinesisk symbolik. Innan du återvänder till ditt hotell, sätt dig ner för middag och upplev de fantastiska smakerna från gatuförsäljarna på den livliga nattmarknaden. (Heldag; Tid: 08:00; Privat aktivitet och transfer; Lunch ingår; Fitnessnivå: Måttlig).

Dag 8-11: Yangshuo

Din guide kommer att möta dig på ditt hotell och följa med dig till Xi'ans flygplats i en privat bil. Gå ombord på ditt flyg från Xi'an till Guilin (Flygtid: 2-3 timmar). Turen går vidare från Guilin till Yangshuo (85 km, 1,5 timmar).

Yangshuo kanske liknar vilken annan modern asiatisk stad som helst med neonljus, byggarbetsplatser och ett livligt nattliv, men det är den omgivande landsbygden som lockar besökare. Det dramatiska karst-landskapet med sina karga kalkstensformationer, pittoreska flodlandskap och vandringsleder lockar äventyrliga resenärer från hela världen. Floderna Li och Yulong möts vid Yangshuo och bildar Kinas rika flodsystem, som till slut mynnar ut i floden Yangtze och Pärlflod-deltat. Att ta en båttur på Li-floden eller åka på en rustik bambuflotte är ett behagligt och avslappnat sätt att beundra den vackra landsbygden med sina smaragdgröna risfält. De mer äventyrliga resenärerna föredrar att cykla genom rismarker. Under tiden i Yangshuo bör du prova på den populära öl-fisken, en rätt med kattfisk eller karp tillagad i en läcker ölsås och som sköljs ned med lokal öl.

Aktiviteter:

Eftermiddagskryssning på en bambuflotte
Upplev den tidlösa skönheten i det kinesiska landskapet från ett nytt perspektiv - floden. Kör till den vackra byn Yangdi där du går ombord på en traditionell bambuflotte och ger dig iväg på en lugn eftermiddags-kryssning längs Li-floden. Se frodiga risfält passera förbi, deras smaragdgröna färg förstärker det sockervita från kalkstensbergen. Din vänliga båtförare kan lära dig de charmiga namnen på dessa kalkstensformationer som 'Elefantens snabelberg', 'Nio hästars vägg' och 'Veckade brokadberget'. När du kommer till den pittoreska byn Xingping kan du utforska dess förtrollande landskap, präglat av kulturarvs-byggnader som sträcker sig tillbaka till Ming- och Qing-perioderna. Förundras över den spektakulära skönheten i sockertoppsbergen, eller kalkstensutfällningar i slående former som har fantastiska namn som 'Femfingersberget' och 'Kamelberget'. Om du har tid, ta en titt på den lokala fjäderfä-marknaden där det vimlar av höns och gäss till salu. Slutligen är det dags att köra tillbaka till ditt hotell, med minnen från en underbar dag i det natursköna kinesiska landskapet. (Halvdag; Tid: 13:00; Privat aktivitet & transporter; Packa lätt och använd solskydd).

Dag 11-12: Longsheng

Idag går turen från Yangshuo till Longsheng (140 km, 2 timmar).

Longsheng County i nordöstra Guangxi är känt för sina 700 år gamla terrasserade risfält och byar bebodda av minoritetsfolk med en unik arkitektur. Longji-risterrasserna, kända som "Drakens ryggrad", slingrar sig nerför bergssluttningarna i kaskadliknande formationer och omges av byar bebodda av etniska minoriteter, som exempelvis byarna Zhuang och Yao. De bjuder på natursköna vandringsmöjligheter. Varje samhälle präglas av distinkta sedvänjor, både i deras utseende och deras traditioner, som exempelvis Yao-kvinnorna, som är kända för att ha det längsta håret i världen. Förvänta dig enkla restauranger som serverar autentisk kinesisk mat och risviner, medan försäljare vid vägkanten säljer lokala favoriter som ris tillagat med kött, grönsaker och kryddor. Utanför staden kan ett besök vid Longshengs varma källor eller Huaping National Natural Reserve vara extra berikande.

Aktiviteter:

Vandring genom risterasserna
Tillbringa morgonen och förmiddagen med en cirka fyra timmar lång promenad längs "Drakens ryggrad" – en av de vackraste sträckorna av risterrasserna i Longsheng i Guilinbergen. Som en imponerande, vågliknande trappa sträcker sig dessa terrasserade risodlingar genom byar där minoritetsfolken Dong, Miao, Yao och Zhuang bor. Börja vandringen från Ping'an Village till den antika Zhuang Village. Stanna för lunch hemma hos en lokal byinvånare och ta tillfället i akt att lära känna dina gästvänliga värdar. (Heldag; Tid: 08:00; Privat aktivitet & transport; Lunch ingår: Svårighetsgrad: Lätt; Vänligen använd bekväma promenadskor).

Dag 12-15: Shanghai

Idag går turen från Longsheng till Guilin (85 km, 1,5 timmar). Gå ombord på ditt flyg från Guilin till Shanghai (Flygtid: 2-3 timmar). Din guide kommer att följa med dig från Hongqiao flygplats till ditt hotell i en privat bil.

Livliga och dynamiska Shanghai är Kinas största stad och en global finansiell knutpunkt. Här blandas glittrande skyskrapor, lyxbutiker och trendiga barer sömlöst med smala gränder kantade av tempel och gamla, traditionella hus, där lokala samhällen frodas. Den snabba ekonomiska utvecklingen har lett till en mångfald av arkitektoniska stilar, från art deco till toppmodern samtida design. The Bund, en strandpromenad kantad av byggnader från kolonialtiden, ligger i stadens hjärta. Pudongs futuristiska skyline, inklusive Shanghai Tower, Jin Mao Tower, Tony's Farm och Oriental Pearl TV Tower med sina karakteristiska rosa sfärer, sträcker sig över Huangpu-floden. De klassiska Yuyuan-trädgårdarna är en populär turistattraktion, kantad av traditionella paviljonger, pagoder, gångvägar och smaragdgröna pooler fyllda med simmande fiskar. Gatorna utanför visar upp hus i traditionell stil och dumplings-stånd med Xiao Long Bao. En växande konstscen omfattar flera konst- och kulturcenter som Foster + Partners och Heatherwick Studio. Mat och nattliv är spännande med många trendiga barer, Michelinrestauranger, hål-i-väggen-kaféer och gatuköksförsäljningar. Designerbutiker, livliga marknader och udda antik- och vintagebutiker sätter extra färg på shoppingupplevelsen.

Aktiviteter:

Shanghai på förmiddagen i gamla stan och Franska koncessionen
Upptäck gamla stadens franska koppling på denna rundtur i Shanghais eleganta kvarter. Efter en tidig frukost på ditt hotell, beger du dig till Fuxing Park som ligger i en exklusiv del av staden, för att få en glimt av hur invånarna välkomnar dagen. Utöver traditionell Tai Chi och morgonmeditations-grupper kan du förvänta dig att se färgglada tangodansare. Promenera längs trädkantade avenyer i Franska koncessionen och passera historiska byggnader från en era då fransmännen levde och festade i Shanghai. Få höra spännande berättelser och historier från din guide om opiumhandel, maffiabossar och kriminella aktiviteter som påminner om Chicago under Al Capones tid. Utforska de trendiga områdena Xintiandi och Tianzifang med deras kaféer, butiker och konstgallerier innan du fortsätter in i gamla stan. Njut av en promenad längs stadens smala gränder eller lilongs, vilka påminner om Beijings hutonger. Upptäck stadens genuina själ och dess invånare i dessa färgstarka och livliga gränder som håller den lokala gemenskapen samman. Besök de vackra Yu-trädgårdarna och njut av den traditionella landskapsarkitekturen, som om den vore ett konstverk målat på ett delikat rullverk. Stanna till på en lokal marknad och upplev stadens pulserande energi och människornas livfulla aktivitet. Efter en väl spenderad dag kan du koppla av med en uppfriskande kopp te och förfriskningar på det populära Huxinting Tea House. (Heldag; Tid: 08:00; Privat aktivitet & transport; Svårighetsgrad: Lätt; Vänligen använd bekväma promenadskor).

Dag 16: Ankomst till Sverige

Din guide kommer att möta dig på ditt hotell och följa med dig till Shanghais flygplats i en privat bil. Du anländer till Sverige efter en händelserik resa i Kina.

Fotogalleri

Karta

Prisexempel

16 dagar från 66.890 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr. 66.890 kr när 2 personer reser tillsammans

*Våra priser är vägledande priser baserade på mellansäsong och kan därför variera beroende på vilken säsong du reser under och tillgången på flyg, hotell och upplevelser. Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast. Prata med din resekonsult för mer information. 

Priset inkluderar
  • Flyg Sverige-Beijing, Shanghai-Sverige
  • Inrikesflyg
  • Alla skatter och ev. avgifter
  • Hyrbil (där så anges) inkl. skatter, avgifter och försäkringar
  • Kompensation för koldioxidutsläpp vid resor
  • Utflykter och aktiviteter som beskrivs i resplanen
  • Transport till resmålen, samt till och från flygplatsen och till ditt hotell (där så anges)
  • Personlig Trip Coordinator och supportteam dygnet runt för nödsituationer under resan
  • 3 övernattningar i Beijing, Shichahai Shadow Art Performance (inkl. frukost)
  • 1 övernattning i Pingyao, Pingyao Dejuyuan Hotel (inkl. frukost)
  • 2 övernattningar i Xi'an, Grand Mercure Xian on Renmin Square (inkl. frukost)
  • 3 övernattningar i Yangshuo, Yangshuo Secret Garden (inkl. frukost)
  • 1 övernattning Longsheng, Longji Ping'an Hotel (inkl. frukost)
  • 3 övernattningar i Shanghai, SSAW Boutique Hotel Shanghai Bund (inkl. frukost)
Ev. tillägg
  • Uppgradering till business class på flyget
  • Entréer och ytterligare måltider, som inte nämns i resplanen
  • Personliga utgifter och drickspengar
  • Visum och ev. turistskatter
  • Sjuk-och avbeställningsförsäkring
  • Reseförsäkring
  • Eventuella uppgraderingar
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Klassiska Kina

Mystiken i sydvästra Kina

  • Res genom Himalayas berg
  • Besök kulturella pärlor
  • Möt Kinas älskade jättepandor

13 dagar från 46.690 kr per person

Klassiska Kina

Klassiska Kina

  • Upplev Kinesiska muren
  • Besök Terrakottaarmén i Xi’an
  • Färdas genom frodiga risfält

16 dagar från 66.890 kr per person

Klassiska Kina

Sydkoreas dolda skatter

  • Upptäck kulturella Seoul
  • Upplev Andong, Gyeongju & Busan
  • Njut av vackra Jeju Island

15 dagar från 84.990 kr per person

Klassiska Kina

Sydkoreas höjdpunkter

  • Upptäck kulturella Seoul
  • Upplev Busans livfulla stränder
  • Njut av Jeju Islands frodiga landskap

12 dagar från 73.990 kr per person

Vietnam: Legendariska landskap

Vietnam: Legendariska landskap

  • Unika kulturella upplevelser
  • Segling i Halong Bay
  • Massor av unika upplevelser

20 dagar från 69.500 kr per person

Sri Lanka: Te, kolonialt arv och gyllene stränder

Sri Lanka: Te, kolonialt arv och gyllene stränder

  • Teplantager och vandring
  • Privat safari och kultur
  • Unika upplevelser

17 dagar från 76.000 kr per person

Japans dolda skatter

Japans dolda skatter

  • Unik privat rundresa av hög standard
  • Fantastiska upplevelser och boenden
  • Rundresa med tåg bl.a Shinkansen

17 dagar från 145.000 kr per person

Japans samurajhistoria, kultur och kök

Japans samurajhistoria, kultur och kök

  • Upptäck det spektakulära och fantastiska Tokyo
  • Tempel i Kyoto och streetfood i Osaka
  • Kom nära samurajer, sumobrottare och mangakultur

16 dagar från 97.000 kr per person

Vietnam och Kambodja: Historiens vingslag

Klassiska Kambodja

  • Utforska huvudstaden Phnom Penh
  • Res i Khmer-rikets fotspår  
  • Upplev det äventyrliga Angkor Wat

9 dagar från 33.290 kr per person

Japans tempel och traditioner

Japans tempel och traditioner

  • Utforska pulserande Tokyo & historiska Kyoto
  • Övernatta i ett traditionellt munkkloster
  • Smaka på Osakas lokala delikatesser

15 dagar från 46.500 kr per person