0775-888 088 Börja planera
Afrika Botswana Kenya Marocko Namibia Rwanda Sydafrika Tanzania Zimbabwe
Asien Indien Indonesien Japan Kambodja Kina Laos Malaysia Singapore Sri Lanka Sydkorea Thailand Vietnam
Centralamerika Costa Rica
Europa Island
Indiska Oceanen Maldiverna Mauritius Seychellerna
Mellanöstern Abu Dhabi Dubai Oman
Mexiko
Nordamerika Kanada USA
Oceanien Australien Cooköarna Fiji Nya Zeeland Tahiti
Övrigt
Polarområdena Antarktis Arktis
Söderhavet
Sydamerika Argentina Brasilien Chile Ecuador Peru
Exklusiva resor Familjesemester Gruppresor Husbil Köra själv Kryssningar Kultur & historia Natur och nationalparker Romantik & bröllop Rundresor på egen hand Safari Sol & bad Storstad Tågresor
1000
274490
Mystiken i sydvästra Kina

Mystiken i sydvästra Kina

13 dagar från 46.690 kr per person
staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Rutt: Kunming - Lijiang - Shangri-la - Chengdu

Dag 1: Avfärd från Sverige till Kunming

Du flyger från Sverige till Kina.

Dag 2-4: Kunming

Din guide kommer att följa med dig från Kunmings flygplats till ditt hotell i en privat bil.

Kunming har utmärkelsen att vara en av landets mest boendevänliga städer, med sitt behagliga klimat och avslappnade atmosfär. Här förenas tradition med modernitet på ett harmoniskt sätt och en mängd sevärdheter och aktiviteter som tilltalar alla typer av resenärer erbjuds. Medan många museer och landmärken lockar historieälskare, erbjuder de antika templen en dos av andlighet. Vidsträckta parker och rofyllda sjöar som hyser många exotiska fågelarter fulländar vykortsbilden. Staden är hemvist för det etniska Yi-folket och det är vanligt att stöta på medlemmar av gruppen klädda i sina traditionella dräkter, säljande hantverk och deltagande i kulturella föreställningar. Med ett antal hantverksbryggerier och trendiga barer finns det ingen brist på platser att koppla av på under kvällstid. Tack vare sina goda förbindelser med resten av landet är denna stad av evig vår, som den också kallas, den perfekta basen för att utforska Yunnan-regionen. Drygt en timmes bilresa från staden ligger Shilin stenskogen, Shilin som är känd för sina spöklikt vackra naturliga stenpelar-formationer samt det natursköna området Jiuxiang med sin damm och vackra karstgrottor.

Aktiviteter:

Picknick i stenskogen
Utforska den historiska regionen runt Kunming på denna heldagstur, och få en förståelse för det kulturella arvet och den naturhistoriska bakgrunden i området. Efter en tidig frukost på ditt hotell kör du från Kunming till Lunan i sällskap med din engelsktalande guide. Vandra genom den fascinerande stenskogen, även känd som Shilin, som lokalbefolkningen alltid har betraktat som "Världens första under". Upplev lugnet i denna vidsträckta, naturliga miljö med imponerande stenformationer. Promenera genom en stenig labyrint, uppslukad av omgivningarna och ta till dig fakta från din guide om denna naturtillgång. Njut av en läcker lunch i skuggan av den ovanliga skogen. På vägen tillbaka till Kunming stannar du till vid en del av de löpande järnvägsspåren som byggdes av fransmännen. Upptäck lite kolonial historia knuten till detta ambitiösa projekt innan du återvänder till ditt hotell. (Heldag; Tid: 08:00; Privat aktivitet & transport; Picknicklunch ingår; Fitnessnivå: Lätt; Vänligen använd bekväma promenadskor).

Dag 4-7: Lijiang

Din guide kommer att möta dig på ditt hotell och följa med dig till Kunmings tågstation i en privat bil.
Stig ombord på ditt tåg från Kunming till Lijiang (Restid: 3-4 timmar). Din guide kommer att möta dig vid Lijiangs tågstation och följa med dig till ditt hotell i en privat bil.

Lijiang, i provinsen Yunnan i Kina, har en mängd historiska platser, snötäckta berg, majestätiska kanjoner, sjöar samt Naxi och andra etniska minoritetsgrupper. Under 1300-talet var det ett viktigt handelscentrum, och dess gamla stad som är listad på Unescos världsarvslista är en fascinerande blandning av kullerstensgator, ett välorganiserat kanalsystem och det centrala marknadstorget med butiker och restauranger. Du bör definitivt besöka byn Baisha med sina historiska reliker och rismålningar från Naxi-folket, Shuhe som är den antika staden längs Te-Hästens Väg, och den vackra Svarta Drakens Pool. Njut av en fantastisk utsikt över Jade Dragon Snow Mountain, vare sig du väljer att vandra upp på berget eller åka linbana till dess höga höjder.

Aktiviteter:

Upplev Naxi-kulturen
Få en glimt av livet hos Naxi-folket på en fascinerande rundtur i deras lilla men genuina by. Promenera runt byn och ta foton medan du beundrar de unika stenhusen. Passera förbi män, kvinnor och barn klädda i färgglada kläder, som utför sina dagliga sysslor. Besök ett av hemmen hos en lokal familj och delta i tillverkningen av tofu på det traditionella sättet. Tofu, även känt som sojabönsost, tillagas genom att koagulera sojamjölk och finns i olika texturer. Njut av en kopp nybryggt te medan du utforskar den komplicerade konsten av antik Naxi-kalligrafi. Efter att ha upplevt allt detta återvänder du till ditt hotell ytterligare en erfarenhet rikare. (Halvdag; Privat aktivitet; Fitnessnivå: Lätt.)

Dag 7-10: Shangri-la (Zhongdian)

Kör från Lijiang till Shangri-la (180 km, 3,5 timmar).

Idag har Shangri-La (eller Zhōngdiàn) troligtvis mycket lite gemensamt med James Hiltons bästsäljare från 1930-talet, men namnet väcker fortfarande resenärernas fantasier. En isolerad tibetansk värld av buddhistiska kloster har bevarat mänsklighetens visdom och kunskap i tusentals generationer. Nutida Shangri-La är säte för den tibetanska autonoma prefekturen Diqing, tydligt uppdelad i en modern kinesisk stad och den gamla tibetanska stadsdelen. Zhōngdiàn (Gyalthang på tibetanska) omges av majestätiska Himalaya, glaciärsjöar, gräsmarker uppe på högplatåer och betydande tibetanska kloster. Pudacuo National Park och Bashitai Terrace är värda ett besök medan du sippar på ditt smör-te eller korn-öl, medan Napa- och Shudu-sjöarna är en fotografisk fröjd. Om du letar efter det gamla Tibet kommer det buddhistiska Songzanlin-klostret och Dukezong Old Town inte göra dig besviken.

Aktiviteter:

Tibetansk upplevelse: Songzanlin-klostret, thangka-målning och familjelunch
Upplev hemligheterna i det legendariska Shangri-La på denna omfattande tur genom det tibetanska landskapet. Efter en tidig frukost följer du med din engelsktalande guide till det ikoniska Songzanlin-klostret (Ganden Sumtselling Gompa). Se de troende köa vid den heliga tibetanska buddhistiska pilgrimsplatsen och fånga den tidlösa bilden av den fridfulla Lamuyancuo-sjön, vajande böneflaggor i levande färger, glada munkar i sina traditionella dräkter och de gyllene taken på Gompan som glänser i solskenet. Besök sedan en lokal tibetansk familj och njut av en lärorik lunch med dina vänliga värdar, där du får lära dig om deras värdefulla kulturarv. Under avslappnade samtal njuter du av en enkel måltid med traditionellt tibetanskt kornbröd och torkat fläsk, som du sköljer ner med koppar av tibetanskt smör-te. Efter en tillfredsställande lunch får du möjlighet att fördjupa dig i konsten att måla Thangka på en närliggande skola. Denna konstform innebär att finstämda originalverk målas på värdefulla silkesrullar där man använder guld. Vid slutet av dagen återvänder du till ditt hotell. (Heldag; Tid: kl. 08:00; Privat aktivitet & transfer; Lunch ingår; Fitnessnivå: Lätt; Vänligen bär bekväma promenadskor).

Dag 10-12: Chengdu

Din guide möter upp dig på ditt hotell och följer med dig till Shangri-la flygplats i en privat bil.
Gå ombord på flygplanet från Diqing/Shangri-la till Chengdu (Flygtid: 1-2 timmar).
Din guide följer med dig från Chengdu flygplats till ditt hotell i en privat bil.

Huvudstaden i Sichuan-provinsen, Chengdu, som ligger vid foten av Himalaya, är känd för sina jättepandor och sin smakrika mat – staden är en Unesco Creative City of Gastronomy – och kännetecknas av en avslappnad atmosfär. Staden är en blandning av skyskrapor i centrum och välbevarade gamla kvarter. Se utrotningshotade jättepandor vandra fritt i bambuskogarna – deras naturliga livsmiljö – på Giant Panda Breeding Research Base. De breda och smala gränderna och innergårdarna i Qingyang-distriktet – en av Chengdus historiska och kulturella reservat – bjuder in till att utforska olika restauranger och gatukök, pubar, gamla logier, tehus och souvenirbutiker som säljer berömda traditionella textilier Shu-brocadet och Shu-broderierna. Historie-entusiaster kommer att älska museer som Jinsha Site Museum och Sanxingdui Museum, som visar föremål från 3000 år sedan, samt de vackra parkerna som rymmer historiska platser.

Aktiviteter:

Njut av en Sichuan-operaföreställning
Upplev en kväll med en fängslande Sichuan-operaföreställning, särskilt karakteristisk för regionen. Med rötter från 1700-talet utmärks denna operastil av sina speciella ansiktsförändrande rörelser och spektakulära stunts. Följ med backstage för att se skådespelarna sminka sig när de förbereder sig för sina roller. Få inblick i de olika mönster och färger som skådespelarna använder för att gestalta varje karaktärs egenskaper. Låt dig fascineras av en fängslande 90-minuters föreställning med dansare, eldslukare, akrobater och andra artister. Njut av den förtrollande kulturella atmosfären som skapas av detaljerade scenografer och imponerande kostymer. Fördjupa dig i berättelser inspirerade av klassiker, folklore och legender, framförda av artister med hjälp av visuella effekter och specialteknik. (Halvdag; Privat aktivitet; Fitnessnivå: Lätt).

Dag 13: Ankomst till Sverige

Din guide möter dig på ditt hotell och följer med dig till Chengdu flygplats i en privat bil. Du anländer till Sverige efter en händelserik resa i Kina.

Fotogalleri

Karta

Prisexempel

13 dagar från 46.690 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr. 46.690kr när 2 personer reser tillsammans

*Våra priser är vägledande priser baserade på mellansäsong och kan därför variera beroende på vilken säsong du reser under och tillgången på flyg, hotell och upplevelser. Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast. Prata med din resekonsult för mer information. 

Priset inkluderar
  • Flyg Sverige-Kunming, Chengdu-Sverige
  • Alla skatter och ev. avgifter
  • Hyrbil (där så anges) inkl. skatter, avgifter och försäkringar
  • Kompensation för koldioxidutsläpp vid resor
  • Utflykter och aktiviteter som beskrivs i resplanen
  • Transport till resmålen, samt till och från flygplatsen och till ditt hotell (där så anges)
  • Personlig Trip Coordinator och supportteam dygnet runt för nödsituationer under resan
  • 2 övernattningar i Kunming, Intercontinental Kunming (inkl. frukost)
  • 3 övernattningar i Lijiang, The Bivou (inkl. frukost)
  • 3 övernattningar i Shangri-la, Arro Khampa Shangri-la (inkl. frukost)
  • 2 övernattningar i Chengdu, Buddha Zen Hotel Chengdu (inkl. frukost)
Ev. tillägg
  • Uppgradering till business class på flyget
  • Entréer och ytterligare måltider, som inte nämns i resplanen
  • Personliga utgifter och drickspengar
  • Visum och ev. turistskatter
  • Sjuk-och avbeställningsförsäkring
  • Reseförsäkring
  • Eventuella uppgraderingar
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Mystiken i sydvästra Kina

Mystiken i sydvästra Kina

  • Res genom Himalayas berg
  • Besök kulturella pärlor
  • Möt Kinas älskade jättepandor

13 dagar från 46.690 kr per person

Mystiken i sydvästra Kina

Klassiska Kina

  • Upplev Kinesiska muren
  • Besök Terrakottaarmén i Xi’an
  • Färdas genom frodiga risfält

16 dagar från 66.890 kr per person

Mystiken i sydvästra Kina

Sydkoreas dolda skatter

  • Upptäck kulturella Seoul
  • Upplev Andong, Gyeongju & Busan
  • Njut av vackra Jeju Island

15 dagar från 84.990 kr per person

Mystiken i sydvästra Kina

Sydkoreas höjdpunkter

  • Upptäck kulturella Seoul
  • Upplev Busans livfulla stränder
  • Njut av Jeju Islands frodiga landskap

12 dagar från 73.990 kr per person

Vietnam: Legendariska landskap

Vietnam: Legendariska landskap

  • Unika kulturella upplevelser
  • Segling i Halong Bay
  • Massor av unika upplevelser

20 dagar från 69.500 kr per person

Sri Lanka: Te, kolonialt arv och gyllene stränder

Sri Lanka: Te, kolonialt arv och gyllene stränder

  • Teplantager och vandring
  • Privat safari och kultur
  • Unika upplevelser

17 dagar från 76.000 kr per person

Japans dolda skatter

Japans dolda skatter

  • Unik privat rundresa av hög standard
  • Fantastiska upplevelser och boenden
  • Rundresa med tåg bl.a Shinkansen

17 dagar från 145.000 kr per person

Japans samurajhistoria, kultur och kök

Japans samurajhistoria, kultur och kök

  • Upptäck det spektakulära och fantastiska Tokyo
  • Tempel i Kyoto och streetfood i Osaka
  • Kom nära samurajer, sumobrottare och mangakultur

16 dagar från 97.000 kr per person

Vietnam och Kambodja: Historiens vingslag

Klassiska Kambodja

  • Utforska huvudstaden Phnom Penh
  • Res i Khmer-rikets fotspår  
  • Upplev det äventyrliga Angkor Wat

9 dagar från 33.290 kr per person

Japans tempel och traditioner

Japans tempel och traditioner

  • Utforska pulserande Tokyo & historiska Kyoto
  • Övernatta i ett traditionellt munkkloster
  • Smaka på Osakas lokala delikatesser

15 dagar från 46.500 kr per person